Vacances.cat 2020
Vacances.cat 2020

Consells per viatjar amb nens i en família

La Destinació: Una de les claus per triar la destinació per les teves vacances amb nens consisteix en trobar un entorn segur per a ells. El turisme familiar es centra principalment en les vacances a la platja, tot i que també hi ha gent que tria destinacions de muntanya.

Una destinació triada correctament pot suposar que els nens podran jugar i divertir-se sense por als perills de carrers transitats i amb molta gent. Igualment s'han d'evitar si és possible les zones amb molt d'ambient nocturn, molt soroll, que poden tenir inconvenients ja que no podran descansar correctament.

A continuació us deixem les diferents destinacions de turisme familiar certificades per organitzacions i governs:

A Catalunya:
Costa Daurada: Calafell, Cambrils i Salou.
Costa Brava: Blanes, Roses i Torroella de Montgrí-L'Estartit.
Costa de Barcelona-Maresme: Calella, Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Santa Susanna.
(*) Certificat per la Generalitat de Catalunya.

País Valencià:
Benicàssim, Biar, Bocairent, Calp, Chulilla, Cullera, Jérica, Moixent, Pego, Peníscola (Peñíscola), El Puig, Ròtova, Santa Pola, Serra, Valencia, Vinaròs i Xàtiva.
(*) Acreditat pel grup d'empreses ATURFAM.

L'Allotjament: L'allotjament, hotel, apartament o casa de lloguer, casa rural, etc, ha de ser també adequat per als nens. S'ha de comprovar si proporcionen les següents facilitats:
  1. Banys, habitacions i instal·lacions generals de l'allotjament adaptat per als nens.
  2. Habitacions comunicades amb porta interna, per poder anar de l'habitació dels pares a la dels nens, i a l'inrevés.
  3. Escalfa-biberons, menú infantil i trones o elevadors al restaurant.
  4. Canviadors de bolquers.
  5. Televisió amb canals infantils i amb els canals per adults bloquejats.
  6. Piscina privada, sala de jocs, zones infantils vigilades.
  7. Lloguer de cotxets.
  8. Activitats organitzades pels nens a l'allotjament o prop d'aquest.
El Preu: cada cop hi ha més hotels que ofereixen l'allotjament gratuït pels nens en les reserves de vacances en família. És un altre factor a tenir en compte.

El Viatge: sempre que sigui possible evitarem viatges llargs en cotxe o autobús i utilitzarem transports més ràpids com l'avió. A vegades també el tren o el creuer poden ser més divertits, tot i que un viatge llarg en tren es pot fer pesat pels nens.

En avió els nadons de cero a 23 mesos viatgen en el mateix seient que un dels pares tot i que també necessiten la targeta d'embarcament. Ens hem d'assegurar si és possible de posar tota la família en seients conjunts o propers.

Si es viatja en cotxe utilitzarem sempre totes les mesures de seguretat (cadiretes homologades, cinturons de seguretat, etc.). Portar aigua i sucs per hidratar freqüentment als petits i fer parades cada 2 hores. Planificar el viatge abans de la sortida per no perdre temps buscant el camí, i portar llibres, música o pel·lícules per tenir entretinguts als petits.

Sanitat: portar la targeta sanitària. Si anem per Europa treure per tots els membres de la família la targeta sanitària europea. Prendre una petita farmaciola i les medicines que necessiten els nens. Consultar abans del viatge al pediatra si els nens s'han de vacunar.

L'equipatge: no ens hem d'oblidar de la documentació que tinguem dels nens (llibre de família, DNI o passaport si en disposen, targeta sanitària). Roba suficient ja que els nens sempre s'embruten, roba d'abric per si fa mal temps fins i tot si el destí és càlid. Un bressol de viatge si no n'hi ha en l'hotel o apartament. Una petita farmaciola. Si anem amb nadons tot el que necessitin: biberons, llet en pols, xumets, bolquers, etc.

Tan si les nostres vacances són de platja com de muntanya, no ens hem d'oblidar de la protecció solar de factor alt i gorres pels nens i nadons.

Alimentació: consulta si l'apartament o casa de lloguer té cuina equipada si vols cuinar, o si el restaurant de l'hotel té menú infantil, etc. Si vas amb nadons, assegura't de que podràs preparar biberons sense problemes, etc.

Activitats: les activitats que es puguin realitzar prop de l'allotjament són importants ja que són la diferència entre unes vacances avorrides i unes vacances divertides. Parcs infantils, parcs d'atraccions, zones d'esports, tallers, teatres per als petits, equips d'animadors, piscina per a nens, rutes en bici, muntar a cavall o en poni, cursos d'idiomes, són exemples d'activitats que poden ajudar-nos a obtenir les vacances perfectes.

© 2010 - 2020 Vacances.cat